top of page
Search
  • akcijanjestefan

DA SE NE OBJAŠNJAVAMO


Stefan Tošović, Akcijanje, foto: Džela
Stefan Tošović, Akcijanje, foto: Džela

Obratio ti se tonom koji zaudara na luk iz teleće čorbe? Okej, a kako da ti se obrati? Gde se nalazite - na Jelisejskim poljima? Je l to Miki s kojim si igrao klikere u Botaničkoj bašti? „Nije“. Pa šta onda… Da je Miki pa i da očekuješ ljubav, mada ni od njega ne bi trebalo. Na kraju dana, to je samo posao.


Pogledala te je kao devojka koja na svadbi prodaje slike, ždraka i gricka usnu dok ne dođe do kognitivnog praska koji tvoj lik povezuje sa slikom. Dobro, treba joj nešto, kao što ovoj treba da ti proda sliku. Je l to Sara s kojom si se u šest ujutru vraćao iz Barutane kroz Knez Mihailovu i išao do Ljupčeta na burek koji ne radi? „Nije“. To ti kažem. Na kraju dana, to je samo posao.


Zvali su te danas da ti kažu da sutra imaš sastanak sa direktorom i onda su te proglasili tehnološkim viškom? Jasno, misliš da su mogli ranije da ti nagoveste, da imaš prostora da se snađeš? Možda. A je l to bio Rade što te branio do njih 10orice ispred Kan-Kana, ili Miša koji je bio tu kada su vas odvalili od batina ispred Roksija? „Nije“. Vidiš… Na kraju dana, to je samo posao.


Poravnali su te u tabeli gde ne piše da li mljackaš dok jedeš i znaš li da ćutiš kada treba. Izravnali su te sa drugima i ispao si potonji? A je l to Goranče s kojim si krenuo peške iz Kruševca za Beograd? „Nije“. Batali onda… Na kraju dana, to je samo posao.


Video si kakva joj je kancelarija, šta joj je na stolu, koje tapete prekrivaju zidove? Šta očekuješ? Na kraju dana, to je samo posao.


Jedan simpatični fotograf iz Banja Luke ume da kaže: „Joj, budale su svuda ravnomerno raspoređene, taman da ništa ne bude idealno“. Na kraju dana, to je samo posao.


Jedan viđeni ugostitelj iz Beograda ume da kaže: „Sve je u redu, ljubavi“. Na kraju dana, to je samo posao.


Došao mi je drugar koji živi na Majorki. Otišli smo na Taš. Dobra je Majorka ali Taš je naš. Zapalili smo sveće u Crkvi Svetog Marka. Otišli smo po mog boksera koji nas je izbalavio. Sačekali smo moju devojku, njegova dolazi iz Londona za koji dan. Odvrnuli smo trensić. Bolje Dino Psaras nego Dino Merlin. Na kraju dana, to mogu da biram.

167 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page